Biografie

RUM&SKUNK is een Groningse, Nederlandstalige hiphopgroep. Geïnspireerd door met name boombap hiphop uit de jaren ’90, is RUM&SKUNK in 2012 ontstaan. De vaste bezetting van de groep bestaat uit 3 vrienden: 2 rappers en 1 producer.

 

Jurriaan en Ewout begonnen met rappen rond hun 15de, rond het jaar 2000. Douwe maakt beats sinds 2005. In 2012 ontmoeten ze elkaar en de gezamenlijke liefde voor boombap leidde tot een blauwdruk voor het eerste album, Essentie.

 

Naast boombap, zijn er in de muziek van RUM&SKUNK ook veel andere invloeden te horen. Blues, punk en pop zijn hier voorbeelden van. Het plezier van het maken van muziek, de expressie en innerlijke groei en hoe het leven wordt gezien, zijn onderwerpen die in de muziek naar voren komen.

 

De voorkeur voor energieke muziek blijkt duidelijk bij optredens van de groep. Stevige beats, veel energie en strak op elkaar ingespeeld zijn, dat is waar de nadruk op ligt.

 

Op 6 januari brengt RUM&SKUNK een nieuwe video uit van het nummer ‘De wil om dit te doen’. Deze track staat op de aanstaande titelloze EP, die voor ESNS 2016, op 13 januari, wordt uitgebracht.